XVAcademia Metodologia

  XVAcademia Metodologia

  Els errors són una part fonamental del procés d’aprenentatge

  El futbol està en constant evolució i les maneres d’entrenar-hi evolucionen al mateix temps. Una de les coses més importants a acceptar com a entrenador és que no podem deixar d’aprendre en cap etapa, perquè cada dia hi ha diferents maneres de fer les coses que poden millorar l’experiència dels jugadors.

  La manera com entrenes s’anomena metodologia. Cada entrenador té la seva pròpia metodologia, basada en els coneixements que té més l’experiència i la seva personalitat. Les diferents situacions que he viscut abans, els jugadors que he entrenat i tots els coneixements i experiència que tinc dels fantàstics entrenadors que m’han envoltat al llarg dels anys m’han convertit en l’entrenador que sóc amb la metodologia que faig servir.

  Per crear la meva pròpia metodologia he anat agafant les idees que m’agradaven i utilitzant-les juntes fins a crear tot un pla de desenvolupament per equips i jugadors. Posant el focus en els jugadors, en el desenvolupament individual, la metodologia XVA es basa en la repetició per dominar els conceptes i agafar confiança i la valentia per equivocar-se i tornar-ho a intentar.

  Un dels pilars de la XVAcademy és l’acceptació dels errors, sabent que són una part fonamental del procés d’aprenentatge.

  Si un jugador no s’equivoca és perquè es troba a la seva zona de confort. Hem d’empènyer els jugadors fora de les seves zones de confort per fer aquesta zona més gran. Amb els jugadors cometent errors i aprenent d’ells, poden ampliar la seva zona de confort per, en el futur, poder competir al seu nivell més alt.

  En conclusió, els errors són el major indicador d’aprenentatge i com a entrenador he d’ajudar els jugadors a aprendre d’això, dissenyant exercicis per practicar l’execució i donant-los la millor informació per percebre i decidir millor cada cop. A la Metodologia XVA no intentem evitar els errors, intentem dominar els conceptes per equivocar-nos en coses més difícils.

  Per això treballem conceptes tècnics i tàctics individuals sota pressió, sent competitius per apropar al màxim aquesta situació a les situacions que van a viure en els jocs. Amb aquesta exposició a sensacions reals de pressió, els jugadors poden desenvolupar un aprenentatge realment significatiu mitjançant accions en els jocs que han tingut èxit en les mateixes situacions de l’entrenament.

  Deixa un comentari

  L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *