Què significa l’èxit a XVAcademy?

  Què significa l’èxit a XVAcademy?

  Quan vaig començar el meu viatge de formació de coaching a Espanya fa més de 16 anys, el meu instructor em va plantejar una pregunta fonamental: Què consideraries una carrera d’entrenador d’èxit? La meva resposta inicial va ser una idea preconcebuda: “Esser entrenador del FC Barcelona”. Tanmateix, l’instructor va seguir amb una pregunta que em va ressonar profundament: “Llavors, si entrenes un equip de la Lliga Europa (UEFA en aquell moment), seria un fracàs?” Immediatament vaig comprendre l’essència del seu missatge i em va remodelar la perspectiva. El que realment aspirava a ser un entrenador professional, i amb els anys, m’he adonat que no hi ha cap cosa com el fracàs quan fas el millor esforç i estableixes expectatives realistes i justes per tu mateix.

  L’èxit significa assolir les expectatives.

  Expectatives: la distinció clau entre l’èxit i el fracàs

  En qualsevol entorn competitiu, l’èxit sovint es mesura per un guanyador i la resta que no aconsegueixen el primer lloc. En una lliga amb 20 equips, tens un campió i 19 equips que no guanyen el campionat. Si hi ha llocs de descens, diguem-ne tres, tens un campió, 16 equips que no guanyen el campionat i tres equips més que s’enfronten a la decepció perquè no tindran l’oportunitat de competir pel títol de lliga la temporada vinent.

  Tanmateix, aquest patró s’aplica a la majoria de competicions. Els equips es plantegen diferents objectius per a la temporada, que són bàsicament les seves expectatives. Normalment, tenim els 8-10 millors equips amb l’expectativa d’assegurar-nos un lloc a les competicions europees. Els equips classificats entre el 10 i el 14 tenen com a objectiu evitar el descens i potser lluiten per una entrada sorpresa a les competicions europees sense fixar-s’hi massa. Finalment, els 6-8 equips inferiors s’enfronten a una batalla ferotge per escapar del descens. El nombre d’equips que apunten a cada objectiu pot variar, però ofereix una perspectiva clara de com difereixen les expectatives entre els equips.

  Curiosament, podríem trobar un escenari en què l’equip que acaba 16è és més feliç que l’equip que acaba 8è. Aquesta paradoxa sorgeix perquè l’equip 16è va complir les seves expectatives, mentre que l’equip 8è no ho va fer.

  Establir expectatives realistes per als jugadors

  Reconeixent que les expectatives poden influir significativament en la percepció, a XVAcademy les aprofitem positivament. Ens esforcem per establir expectatives, metes i objectius realistes per als nostres jugadors, donant-los poder per assolir aquests objectius. Quan els jugadors compleixen constantment aquestes expectatives, es tornen més feliços, més segurs i més preparats per als reptes futurs. Per contra, si ens fixem expectatives o objectius massa alts, els jugadors poden sentir-se frustrats, la qual cosa pot provocar un rendiment inferior. Val la pena assenyalar que la satisfacció o la decepció d’un jugador pot derivar de les seves expectatives, fins i tot amb el mateix nivell de rendiment. A XVAcademy, prioritzem el conreu de continguts i jugadors motivats que milloren contínuament.

  A més, les expectatives que establim per als nostres jugadors són individualitzades, garantint que s’alineen amb els objectius de desenvolupament i rendiment únics de cada jugador. Aquests objectius individuals mantenen els jugadors centrats en el seu creixement i rendiment personals, fins i tot quan l’equip no compleix les expectatives col·lectives.

  Xavi

  Deixa un comentari

  L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *