La Filosofia XVA

  La Filosofia XVA

  Per què una Acadèmia per a sessions extra? La filosofia XVA

  De vegades és difícil veure la diferència entre un club de futbol i una acadèmia de futbol. Com que el significat és tan ampli i podem trobar clubs anomenats “Acadèmia” i acadèmies que tenen la paraula “Club de Futbol” en els seus noms, m’agradaria explicar què és XVAcademy.

  La XVAcademy és una Acadèmia de futbol on els jugadors venen a fer entrenaments extra per millorar i jugar millor amb els seus clubs. Vaig posar tota la meva energia per assegurar-me que els jugadors tinguin una experiència professional i agradable, sempre que millorin les seves habilitats per poder rendir millor en el següent partit.

  Com que la nostra formació és en grups reduïts, puc entrenar individualment a cada jugador en tots els conceptes que estem treballant. Aquesta és la diferència més gran entre els entrenaments del club i els de la XVAcademy: el meu enfocament està exclusivament en el jugador.

  A la XVAcademy els jugadors no fan rondos, jocs de possessió, fases de joc… perquè el nostre únic objectiu és millorar el jugador individualment, sense entrar en situacions tàctiques col·lectives que poden ser diferents segons l’equip que jugui. Però les accions tècniques seran les mateixes a tot arreu i els jugadors haurien de ser capaços de dominar-les per després prendre les decisions correctes en un entorn més complex.

  Vull que el jugador tingui confiança amb si mateix, amb cada decisió que pren i amb cada acció que fa. Per aconseguir-ho, dono consells als jugadors cada cop que veig alguna cosa que pot ser millor, però sempre des de l’enorme respecte i admiració que tinc per tots ells perquè la seva passió, la seva felicitat i la seva motivació m’empeny també a donar el meu 150%.

  Crec realment en el feedback positiu com la millor eina per millorar els jugadors i transmetre el missatge. Com que al futbol no hi ha una resposta 100% correcta (ja que es poden resoldre gairebé totes les situacions amb diferents enfocaments), amb prou feines faig servir la paraula “no” o “equivocat”. Valoro els esforços que fa el jugador per trobar una solució a un problema al terreny de joc i, a partir d’aquí, intento ajudar-lo en la mesura del possible perquè tingui més recursos la propera vegada, o intento dominar el que sap. ja per ser més ràpid.

  Amb un entorn positiu, crec que els jugadors estan més oberts a l’aprenentatge i menys preocupats pels seus errors, que és l’escenari perfecte per millorar les habilitats i gaudir del que fan, que és la primera prioritat per a mi. I aquesta és la filosofia que seguim en els nostres programes, colònies i clíniques.

  Deixa un comentari

  L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *